Bestelbussen zijn vaak het doelwit van inbrekers, vooral als ze waardevolle gereedschappen of goederen bevatten. Een van de eenvoudigste en meest effectieve manieren om je bus te beschermen, is het plaatsen van raamroosters voor de laadruimte. In dit artikel bespreken we waarom raamroosters zo belangrijk zijn, welke risico’s je loopt zonder deze beveiliging en welke aanvullende maatregelen je kunt nemen om je bus optimaal te beveiligen.
De risico’s zonder raamroosters
Wanneer je geen raamroosters op de ramen van de laadruimte hebt, loop je een groter risico op inbraak. Inbrekers kunnen eenvoudig een raam inslaan om toegang te krijgen tot de laadruimte. Dit brengt allemaal ellende met zich mee:
- Diefstal van gereedschappen en goederen
- Schade aan je bestelbus
- Uitval en omzetverlies: Wanneer je bus is opengebroken, kun je tijdelijk niet werken, wat direct invloed heeft op je inkomsten.
Kortom, redenen genoeg om te investeren in raamroosters.
Extra beveiligingsmaatregelen voor je bestelbus
Naast het plaatsen van raamroosters zijn er nog verschillende andere manieren om je bestelbus beter te beveiligen:
1. Versnellingsbaksloten
Een versnellingsbakslot voorkomt dat criminelen je bestelbus kunnen verplaatsen, zelfs als ze erin zijn geslaagd om binnen te dringen. Het slot vergrendelt namelijk de versnellingspook en maakt het onmogelijk om weg te rijden, omdat je niet kunt schakelen.
2. Trekhaaksloten
Een trekhaakslot is een stevige beveiligingsoplossing die voorkomt dat criminelen een aanhanger aan je bus kunnen koppelen of juist je eigen aanhanger kunnen meenemen. Dit type slot is eenvoudig te installeren en biedt bovendien bescherming tegen het openen van de achterdeuren. Het handige is dat je trekhaaksloten op vrijwel alle bestelbussen kunt plaatsen, ze zijn universeel. Koop je een nieuwe bus, dan kan je dus je slot verwijderen en op je nieuwe bus plaatsen. Bekijk op sites zoals trekhaakslot.nl een uitgebreid assortiment aan trekhaaksloten.
3. Motorkapsloten
Een motorkapslot voorkomt dat dieven toegang krijgen tot de waardevolle onderdelen die onder de motorkap zitten. Denk bijvoorbeeld aan de accu. Vanuit de fabriek zit er een slot op de motorkap, maar dat is meestal relatief zwak, waardoor een extra motorkapslot absoluut een zinvolle investering is.
4. Extra deurvergrendeling
Naast de standaard sloten kun je ook extra beveiligingssloten op de achterdeuren en schuifdeuren (ook wel zijdeursloten genoemd) van je bus plaatsen. Dit maakt het lastiger voor inbrekers om de deuren te forceren.
Tot slot: denk na over waar je parkeert
Naast fysieke beveiliging in de vorm van raamroosters en sloten kun je ook slim nadenken over waar en hoe je je bus parkeert:
- Tegen een muur parkeren: Door de achterdeuren strak tegen een muur te zetten, beperk je de toegang tot de laadruimte.
- Op een goed verlichte plek parkeren: Inbrekers houden niet van goed zichtbare locaties, dus kies een parkeerplaats met voldoende verlichting.
- Geen waardevolle spullen achterlaten: Laat geen kostbare gereedschappen of producten in je bus liggen, zeker niet in het zicht.
Voorkomen is beter dan genezen
Tot zover onze tips. We begrijpen dat zowel raamroosters als de besproken sloten om een investering vragen. Maar in dit geval is het echt: voorkomen is beter dan genezen. Bovendien kan je de investering zakelijk aftrekken en kan je mogelijk in aanmerking komen voor de KIA-regeling. Kortom, investeer en voorkom ellende.