Veel horecaondernemers zijn in hun onderneming het liefst op de vloer bezig, het vermaken en contact leggen met klanten vinden ze zelf veel belangrijker dan bijvoorbeeld het bijhouden van de administratie. Je wilt als ondernemer hier zo weinig mogelijk tijd aan kwijt zijn, toch is het natuurlijk heel belangrijk voor je onderneming. Door het inschakelen van een boekhouder voor de horeca wordt er op een zeer efficiënte manier de financiën bijgehouden, zodat jij zelf tijd hebt voor andere belangrijke zaken.
Wat behoort allemaal tot het takenpakket van de boekhouder?
Welke werkzaamheden de boekhouder allemaal voor jou kan doen, hangt natuurlijk ook af van je wensen. Wil je alleen bepaalde diensten afgeven, of wil je dat de boekhouder het gehele administratieve pakket van jouw overneemt? Bij een volledig pakket zal de boekhouder dus onder andere de begrotingen, de belastingaangifte, de loonadministratie en de dagelijkse administratie van jou overnemen. Wil je toch zelf meer controle houden, dan kan je bijvoorbeeld ook alleen de loonadministratie uit handen geven.
Je kan flexibel omgaan met het personeel
De meeste boekhouders hebben de beschikking over betrouwbare software, deze kan je vaak ook koppelen aan bijvoorbeeld de loonadministratie. Wanneer je als horecaondernemer in een erg drukke periode zit, dan is het belangrijk om een personeelstekort zo snel mogelijk op te lossen. Een roostersysteem dat goed functioneert is dan ook van groot belang, op deze manier beschik je over een held overzicht van alle gewerkte uren welke meteen in de loonadministratie kunnen worden ingepast. Ook heeft de boekhouder de kennis om jou te adviseren over personeelszaken en of je bijvoorbeeld in aanmerking komt voor loonsubsidies.
De voordelen van een boekhouder in de horeca
Een boekhouder biedt de uitkomst voor ondernemers die normaal gesproken te veel tijd aan boekhouding besteden, wanneer je de administratieve rompslomp uit handen geeft kan jij je als ondernemer volledige richting op de belangrijke kerntaken. Buiten veel meer tijd biedt een boekhouder voor de horeca ook onder andere de volgende voordelen:
- Je bespaart geld. Natuurlijk, de boekhouder kost ook wat maar brengt ook veel op. Door hun kennis en ervaring weten ze waar de mazen in de wet zitten, dit kan een redelijke kostenbesparing opleveren. Ook kom je niet later in de problemen door een verkeerd ingevulde boekhouding.
- De boekhouder is op de hoogte van alle relevante ontwikkelingen binnen de horecasector.
De boekhouder zal je op de hoogte brengen van fiscale en btw voordelen.