Je hebt gesprekken gehad met je werkgever en de eindconclusie is duidelijk: een vaststellingsovereenkomst is voor beide partijen de juiste keuze. Maar waar heb je nu precies recht op? Heb je recht op een transitievergoeding en hoe moet je deze transitievergoeding berekenen? En waar moet je precies op letten voordat je de overeenkomst tekent?
Wanneer je met je werkgever tot een vaststellingsovereenkomst overgaat is dit vaak een grote en spannende stap. Het is belangrijk om te weten dat je veel gevallen recht hebt op een passende ontslagvergoeding.
Waarom je transitievergoeding berekenen?
Wil je een indicatie hebben voor een eerlijke ontslagvergoeding? Maak dan gebruik van de formule voor het berekenen van een transitievergoeding. De transitievergoeding ontvang je normaliter als vergoeding bij ontslag via kantonrechter en UWV. Echter ook als je via een vaststellingsovereenkomst afscheid neemt van je huidige werkgever, is het zinvol om deze transitievergoeding te berekenen. De transitievergoeding geeft namelijk ook een goede indicatie voor een eerlijke ontslagvergoeding bij een vaststellingsovereenkomst. Door je vaststellingsovereenkomst controleren en de transitievergoeding zelf te berekenen, weet je zeker dat je bij het tekenen van de overeenkomst met een eerlijke vergoeding afscheid neemt van je werkgever.
Formule voor de hoogte van de transitievergoeding
Maar hoe bereken je de transitievergoeding? Er is een formule voor het berekenen van je transitievergoeding. In deze formule spelen meerdere factoren een rol. Denk aan je huidige salarishoogte, maar ook het aantal dienstjaren en je leeftijd. Meer informatie hierover en een handige online tool om eenvoudig en snel je transitievergoeding te berekenen vind je op Transitievergoeding.nl.
Natuurlijk is het ook belangrijk om je vaststellingsovereenkomst te controleren op andere aspecten. Daarom is het een verstandig idee om iemand met de juiste expertise in te schakelen. Dat kan gratis en vrijblijvend! Check Juristen Arbeidsrecht Nederland en laat zonder kosten je vaststellingsovereenkomst controleren door arbeidsjuristen en advocaten. Zo voorkom jij dat er onjuistheden in je overeenkomst staan of dat belangrijke onderdelen ontbreken en teken jij met vertrouwen een goede vaststellingsovereenkomst!