Als organisatie is het van belang om succesvol te blijven in een steeds veranderende markt. Dit doe je op veel verschillende manieren, maar essentieel is doorgaans het efficiënte gebruik van betrouwbare bedrijfssoftware. Hierdoor kun je bijvoorbeeld de resources doelmatig inzetten en heb je altijd inzicht en controle. Ben jij op zoek naar betrouwbare software maar weet je niet zo goed waar je op moet letten? Betrouwbare software voldoet aan deze 4 voorwaarden!
Efficiënte prestaties
Bij business software gaat het niet alleen om de prestaties, maar de manier waarop de prestaties behaald worden. Efficiënte softwarearchitectuur en code beïnvloeden dit. Verdiep je van tevoren dus goed in de resources die je software nodig heeft om de gewenste doelen te behalen. Hierdoor zet je betrouwbare bedrijfssoftware in als onderdeel van je strategie, waardoor je op een effectievere manier naar jouw bedrijfsdoelen toewerkt.
Veilige bedrijfssoftware
Veiligheid is key. Je wilt natuurlijk absoluut voorkomen dat gegevens van de gebruikers zomaar op straat komen te liggen, of dat hackers toegang kunnen krijgen tot gevoelige data. Kwetsbaarheden in de software worden veroorzaakt door slechte code en fouten in de architectuur van de software. Deze problemen voorkom je door uitgebreid te testen. Ook kan het een goed idee zijn om een ethische hacker in te huren om te kijken of deze zwakke plekken in de business software kan vinden. Door de opkomst van thuiswerken is het nog belangrijker om stil te staan bij veiligheid van de software en systemen.
Gebruiksvriendelijkheid
Uiteraard is het ook belangrijk dat jouw werknemers en jijzelf goed om kunnen gaan met de software. Jullie moeten er uiteindelijk mee gaan werken. Doe dus ook een usability test onder de gebruikers om te kijken waar deze tegenaan lopen. Ook is het belangrijk dat de software snel genoeg laadt, omdat langzame software zorgt voor veel frustratie. Tijdens de testen kijk je onder andere of gebruikers hun weg kunnen vinden en gemakkelijk de taken kunnen uitvoeren die ze moeten uitvoeren. Vraag gebruikers om te vertellen wat ze aan het doen zijn en hoe ze dit ervaren. Door ze al vroeg te betrekken kun je vanaf het begin af aan gebruikmaken van de, vaak verrassende, inzichten.
Integratie van functionaliteiten
Als ondernemer heb je te maken met veel verschillende programma’s, van de planning en het projectmanagement tot HRM, CRM, kostenbeheer, facturaties en tickets. Het is verstandig om te kiezen voor bedrijfssoftware dat al deze functionaliteiten integreert voor een overzichtelijke omgeving. Hierdoor kun je veel tijd en dus kosten besparen en maak je het werk voor iedereen plezieriger en gemakkelijker. Een win-win situatie dus!