In de tijden van overvloed aan vacatures op de arbeidsmarkt lijkt het een makkelijke optelsom: als werkzoekende is er werk in overvloed, als bedrijf dat personeel zoekt, moet je echt aan de bak om jouw mensen binnen te houden en nieuw personeel aan je te binden.
Teveel eisen mag geen standaard worden
“Het is niet zo dat iedereen nu maar alles kan vragen en eisen als ze op zoek zijn naar een nieuwe baan”, vertelt de advocaat arbeidsrecht bij de regionale zender Omroep Brabant in het item over de arbeidsmarkt. “Het is wel zo dat er een tekort is aan goed personeel, maar je moet het ook niet op de spits drijven. Te veel en te gekke eisen stompen ook weer af en geven je een slechte start in de onderhandelingen”, aldus de man die veel bedrijven bijstaat in onderhandelingen en conflicten in het dagelijks zakelijke leven.
Hoe kan een ondernemingsrecht advocaat je op weg helpen
“Een ander veelvoorkomend probleem in deze vergrijzende markt is dat mensen na zo’n veertig jaar op de arbeidsmarkt te zijn geweest, eindelijk eens willen cashen. Ze willen hun deel en aandeel in een bedrijf wel eens te gelden maken en op die manier hun pensioen en oude dag financieel leuker maken. Het hoeft niet altijd tot problemen te leiden, maar vaak is advies inwinnen bij een ondernemingsrecht advocaat helemaal niet zo gek. Het kan vooraf problemen voorkomen. Een uitkoping of inning van aandelen hoeft niet tot conflicten te leiden, maar het kan ook zomaar zijn dat gezworen vrienden na tientallen jaren recht tegenover elkaar staan. Het heeft ook met continuïteit van het bedrijf te maken. Er verandert nogal wat als een compagnon of aandeelhouder zich uit het bedrijf terugtrekt”, volgens de advocaat.
Later in de uitzending kwam ook nog een werkzoekende aan het woord. Met zijn eisenpakket zal hij overigens nog wel even verder moeten zoeken. Veel geld en veel secundaire arbeidsvoorwaarden kan je wel willen, maar dan moet je ook wat te bieden hebben. En zo uniek waren zijn kwaliteiten nou niet helemaal.